My Slide Pages

8 Ogo 2011

New Award

Alhamdulillah agak lama juga menanti award dari IARU Region I dan penantian berakhir petang tadi. Dengan sejumlah 69 entiti dxcc, bahkan lebih daripada itu telah berjaya dihubungi sepanjang perjalanan di 10m SSB bersama callsign 9W2 untuk mengejar award ini. Terdapat tiga class disediakan dalam award ini yang dibezakan dengan jumlah dxcc yang berjaya dihubungi. Saya menanti juga special version award bagi yang berjaya di 28MHz, nampaknya macam sama sahaja dengan yang lain. Maklumat lanjut tentang award ini boleh ke laman web http://www.rsgb-spectrumforum.org.uk/iaru%20reg1%20award.htm

Selain daripada itu, dalam minggu ni telah sampai 2 confirm dxcc terbaru untuk callsign 9w2 iaitu dari Senegal 6V7D dan dari Samoa 5W0IR.

Tidak lupa juga beberapa kad qsl bagi callsign 9w2 dan 9m2 iaitu dari Sudan ST2AR, Indonesia YD0OST, Romania YO2LGH dan termasuk dari rakan dx 10m iaitu Cikgu Khusairi 9W2VVH.

Sumber : http://alimkidsplaygroupusj.blogspot.com
Pada kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadhan kepada semua pembaca yang mengunjungi blog ini.
De 9M2ESM

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.